Cukorróka blogja

"Aki harcol, veszíthet. Aki nem harcol, már vesztett is."

Utolsó kommentek

2012.04.17. 19:57 manta77

súlyhatárok

miután le lettem cseszve a múltkor, hogy nem tudtam hány kiló vagyok (a doki szúrt le), ezért ma elindultunk a nagy MÉRLEGVÁSÁRLÁSRA. útba ejtettük előtte a körút több ékszerüzletét, megpróbálván elpasszolni jó áron (amit ígértek kint az utcán) az arany nyakláncunkat, amiből gyűrűt szerettünk volna csináltatni. több meglepetés is ért minket ma, nem is gondoltuk volna.

1. az utcán hirdetett 8000 Ft/g ár, már a boltban sehol sem volt, viszont 5500 forintért átvették volna grammját a nyakláncnak.

2. Egy fél villamosmegállóval arrébb, (meglepően nagyon hasonló kinézetű, és stílusú bolt mint az előző... franchise???) megkérdezte a srác, hogy tudjuk-e hány gramm a nyaklánc. mint ha sejtettem volna valamit, mondtam ártatlanul, hogy nem. mire ő mérte a 12,4 grammos nyakláncomat 8,4 grammnak, és akart érte adni 50 ezer forintot. körberöhögtük és tovább álltunk.

levontuk a következtetést:

nem szabad mérni a nyakláncot, mert akár 4 grammot is veszíthet a súlyából.

de egy fél sarokkal később ismét felértékelődött, sőt. ez egy normálisabb üzlet volt, régiségkereskedés, a srác inkább tulaj volt mint alkalmazott, és 80 000 forintot ajánlott, de sajnos ezt sem fogadhattuk el.

aztán hosszú órákig agyaltunk rajta, hogy vajon hogy működik ez az egész ebben a franchise rendszerben.

- van egy napi limit, amit el kell adnia, azért, hogy megkapja az alap fizetését.

- meg van határozva hogy mennyi az az ár amennyinél magasabb áron nem veheti át.

- HA meg van neki a napi vétele, onnantól kezdve pofátlanul kezdheti a csóró kinézetűbb emberkék lehúzását...

- mert azt gondolom, hogy ez valóban egy ember tulajdonában van, különben furcsa lenne ez a kísérteties hasonlóság az üzletek között. ha így van, hogy lehet, hogy az egyik helyen 70 ezret, a másikon 50-et kínáltak?

a képlet egyszerű. az utolsó boltban a pasi valóban tulaj volt, és "csak" annyit nyert volna az üzleten, amennyi az aranyon a nyeresége.

az első boltban a nő nem volt túl pofátlan, "csak" 10 ezret akart nyerni a dolgon.

a másodikról inkább nem beszélnék...

 

és akkor még nem volt vége a napnak!!!!

Media Markt. Mérlegvásárlás.

Óva intek mindenkit ettől a stressztől, ha csak nem készül előre, és nem visz magával egy 10 kilós hitelesített súlyt.

esküszöm kipróbálnám.

két mérleg... KÉT különböző mérleg... és 17 megismétlem: TIZENHÉT kiló különbséget mutatott, mikor T. ráállt. és nem vagyunk hülyék, jól volt beállítva minden...

végül majdnem kipróbáltunk mindent, és arra jutottunk, hogy sosem tudni biztosan hány kilósak vagyunk. mindenesetre vettünk egy egyszerű, hagyományos mérleget. de ANNYIRA MEGCSINÁLNÁM a 10 kilós súllyal...

 

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://tejut.blog.hu/api/trackback/id/tr795227755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Case · http://case-ezvanskacok.blogspot.com/ 2012.04.17. 20:28:13

A svéd boltban :) van olyan mérleg, ami falra akasztva óra... és pontos!

tESZ 2012.04.17. 22:01:45

Én 960 Ft-ért vettem egyet a "százforintos boltban", közönséges fürdőszobai mérleg. 14 év óta mindent azon mérünk, az összes utazásainkhoz minden bőröndöt, táskát; továbbá a Vaterás csomagokat, de még a Rúfuszt is. Még sosem tévedett vagy csalt! Minden reptéren dekára ugyanaazt mérték (41 országban!), mint mi itthon ezzel a sz@rral. 3 évvel ezelőtt megolvadt a skálája felett a műanyagborítás, meg se kottyant neki! Évente párszor ráállok, nem tetszik, amit mutat, de valós! Valami nagy baj van a világgal, meg a Media Markt-tal is, meg azokkal is, akik elhiszik, hogy "...mert hülye azért nem vagyok". Mert de!
süti beállítások módosítása